Wij helpen u met de Spaanse papierwinkel

EmigratieBeurs 2018 Wij bedanken iedereen voor het bezoek aan onze stand. Door de grote belangstelling hebben wij uw geduld soms op de proef moeten stellen. Onze collega Wouter was namelijk door griep geveld, waardoor wij, Jenny Jose en Amparo, u alleen te woord konden staan. Wij hebben enorm genoten van al uw mooie plannen. Voor mij "Jenny Jose" was het de eerste keer om een geheel geïmproviseerde presentatie te geven aan vele mensen in de zaal. Het werd een gezellig en leervol uurtje.

Wat ons dit jaar opvalt is dat veel van onze bezoekers al hele strakke plannen hebben over een voorgenomen emigratie. De meeste vragen gingen over belastingen, WAO, medische zorg en werken.

Daarom hierbij nog wat tips:

  • Belastingen: Vermogen boven de € 50.000,- dient te worden aangegeven met een 720 formulier (onroerendgoed/bedrijven/spaar te goeden/aandelen etc).
  • Uitkering WAO: In verband met mogelijk belastingvoordeel moet u zich in Spanje laten herkeuren.
  • Inschrijving Spaanse Zorg met een E-121-S1 formulier.
  • Fiscaal resident: Wanneer u kiest om resident te worden (u verblijft meer dan 180 dagen per jaar in Spanje) krijgt u te makken met het betalen van dubbele belasting. Pas nadat u in Spanje aangifte heeft gedaan kunt u de te veel betaalde belasting in Nederland terugvorderen (duurt in de regel 6 tot 8 weken).
  • Bankrekening in Spanje: Er bestaat een bankrekening voor residenten en NIET-residenten. Banken rekenen hiervoor verschillende kosten. Voor de belasingdienst is het zaak dat u het juiste rekening heeft.

Houdt er rekening mee dat in Spanje niet alles even snel gaat. Aan de ene kant kan de "rustig aan / mañana" levenstijl charmant worden gevonden. Aan de andere kant, als u ermee te maken krijgt, kunt u dit anders beleven. Weet dat wij u altijd kunnen helpen om bepaalde zaken te versnellen.

Er waren natuurlijk nog veel meer vragen en ons team zit klaar om u te helpen.

Zonnige groet, van ons hele team!

EmigratieBeurs 2018

Uitnodiging voor de EmigratieBeurs 2018, ontvang 2 gratis toegangskaarten

Wellicht zijn uw plannen om tijdelijk of permanent in Spanje te gaan wonen en te werken al in een vergevorderd stadium. Misschien bent u nog niet zo ver en staan er nog veel vragen bij u open om de stap weloverwogen te kunnen maken. In welk stadium u ook bent, een bezoek aan onze stand (Hal 1, nr. 103) op de EmigratieBeurs 2018 is meer dan de moeite waard.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan de 22e internationale EmigratieBeurs die op 10 & 11 februari 2018 plaatsvindt in het Expo Houten Exhibition Centre in Houten.

Wij kunnen u informeren over het vestigen in Spanje als resident, maar ook als u van plan bent om slechts een deel van het jaar in Spanje te wonen en daar een huis wilt huren of kopen. Bij deze plannen komt er veel op uw af, zoals gevolgen voor belastingen, eventuele uitkeringen uit Nederland, (sociale) verzekeringen, etc. Deze gevolgen zijn veelal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij kunnen u daarbij helpen om deze in kaart te brengen. Voor uw gemak hebben wij een aandachtspunten lijst gemaakt, die u hier kunt downloaden. Print deze lijst en kruis aan waarover u meer wilt weten en neem deze mee naar de beurs.

Emigratiebureau Spanje biedt u graag twee gratis entreekaarten aan (waarde € 17,50 per stuk) die u met een klik op de volgende link (klik hier) of met een klik op onderstaande afbeelding, kunt bestellen. Deze aanbieding is slechts eenmaal geldig, u ontvangt de entreekaarten via email.

EmigratieBeurs 2018

Op Emigratiebeurs kunt u de nodige informatie over o.a. deelnemers, presentaties, organisatie e.d. terugvinden.
Onze stand kunt u vinden in Hal 1, nr. 103.

Emigratiebeurs 2017 emigratiebeurs 2017

We willen graag iedereen bedanken voor het bezoek aan onze stand! Ook dit jaar weer heeft u onze stand massaal bezocht, ondanks het slechtere weer. We hebben genoten van de vele prachtige toekomstplannen.

Emigreren, in al zijn facetten is lastig, maar het belangrijkst is om de stap durven te nemen en zo goed mogelijk voorbereid zijn!

Dit jaar deelden we de stand met het Notariskantoor Seydlitz Spanje. Mariëlla en Frits, notarissen van dit kantoor, maken aktes/erfrecht/testamenten tweetalig op en registreren dit in Spanje. We zijn goed op elkaar ingespeeld, zodat wij u ook op dit terrein kunnen helpen en begeleiden.

Ons team verleent ook diensten op juridisch en belastingtechnisch gebied. Wij zijn een Gestoria (colegenr. 20.306) voor de invoering van voertuigen, NIE nummers, residencia, direct verbonden met de belastingdienst, register/kadaster kantoren, verzekering agentschappen en met onder meer de banken Sabadell en BBVA.

Een veel gestelde vraag op de beurs was waar ons kantoor is gevestigd en hoe wij dan diensten in heel Spanje kunnen aanbieden. Met alle moderne communicatie middelen zoals E-mail, internet en telefoon, is dat geen probleem. Wij sturen aan, maken afspraken, dienen officiële stukken in en zijn het aanspreekpunt wanneer nodig.

Ook goed om te weten is dat de banken weer helemaal open staan voor het verstrekken van hypotheken. De rente is laag en woningen worden tegen lage verkoopprijzen aangeboden. De markt voor verhuur is groot! Vraag vrijblijvend een berekening aan!

Wat houd ik over van mijn inkomsten na betaling van de belastingen in Spanje. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. We maken graag een “proforma belastingaangifte” voor u op, zodat u precies weet wat u te besteden heeft.

Velen hebben het idee om in Spanje een Bed & Breakfast te beginnen. Dat is op zich een mooi idee, maar Spanje is Nederland niet. Dit concept van verhuur is hier nog niet geregistreerd en de gemeente moet hiervoor toestemming geven. Onmogelijk is niets, maar begin bij het begin. Vergunningen kunnen verlopen of vervallen zijn bij de overname. Laat je dus goed inlichten door de betreffende ambtenaar of natuurlijk gewoon ons bellen!

Wij hebben er zin in en gaan dit avontuur graag met u aan!
Zonnige groet, saludos,
Het emigratie team.

Op 11 en 12 februari 2017 opent de EmigratieBeurs haar deuren voor iedereen die wil wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland. Wilt u zich tijdelijk of permanent in het buitenland vestigen. In de voorverkoop ontvangt u € 5,- korting per toegangskaart. Wij kunnen u 50% korting bieden, wanneer u op de onderstaande afbeelding klikt.

EmigratieBeurs 2017

Evenals voorgaande jaren zal Emigratiebureau-Spanje deelnemen aan de beurs (standnummer 227). Wij kunnen u informeren over het vestigen in Spanje als resident, maar ook als u van plan bent om slechts een deel van het jaar in Spanje te wonen en daar een huis wilt huren of kopen. Bij deze plannen komt er veel op uw af, zoals gevolgen voor belastingen, eventuele uitkeringen uit Nederland, (sociale) verzekeringen, etc. Deze gevolgen zijn veelal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij kunnen u daarbij helpen om deze in kaart te brengen. Voor uw gemak hebben wij een aandachtspunten lijst gemaakt, die u hier kunt downloaden. Print deze lijst en kruis aan waarover u meer wilt weten en neem deze mee naar de beurs. We zien u graag tegemoet op 11 of 12 februari.

emigratiebeurs 2016 03Onze deelname aan de Emigratiebeurs was een groot succes, we hebben veel mensen te woord
kunnen staan. Mooie dromen die werkelijkheid gaan worden en daar gaan wij
natuurlijk aan mee helpen. Het was super gezellig, goede sfeer en we hebben
er echt van genoten.
Wij willen iedereen hiervoor bedanken. We gaan nu aan de slag en iedereen
ontvangt z.s.m. een persoonlijke mail van ons.

Zonnige groet, saludo,
Het emigratie team.

emigratiebeurs 2016 03 emigratiebeurs 2016 03