Wij helpen u met de Spaanse papierwinkel

Spaanse belastingdienstOok nu vragen wij wederom uw aandacht voor de Spaanse belastingen. De Spaanse belastingdienst is gestart met een grootschalige controle op gegevens van residenten over de afgelopen jaren tot 2008. Veel residenten denken dat zij geen belasting verschuldigd zijn over één of meer jaren sinds 2008. Dit kan een juiste veronderstelling zijn, echter de Spaanse belastingdienst beschikt dan niet over inkomensgegevens en belastingafdrachten, die u elders, bijvoorbeeld in Nederland, heeft verstrekt en betaald.

Bij veel residenten is hierover ergernis ontstaan. Het is echter in uw belang om hier wel aandacht aan te geven, omdat afwachten kan leiden tot het betalen van boetes.

Ook niet-residenten met een eigen woning in Spanje en een geregistreerd NIE nummer kunnen voor verrassingen komen te staan. Door het bezit van een eigen woning kan een niet-resident de woning tijdelijk verhuren. Of u wel of niet verhuurt is niet van belang, u bent dan in principe belastingplichtig. Ook hier geldt het zelfde als voor residenten. Het is beter om nu zelf actie te nemen dan af te wachten met het risico van boetes.

Ons kantoor verzorgt een 210 aangifteformulier (eigen woning) voor € 60,- excl. BTW en een aangifte voor de inkomsten belasting voor € 75,- excl. BTW. Informeer bij ons kantoor en wij helpen u verder op weg.