Wij helpen u met de Spaanse papierwinkel

Belasting aangifteWanneer u een eigen woning bezit in Spanje en u bent geen resident (u verblijft minder dan 6 maanden in uw Spaanse woning), dan bent u verplicht sinds 2009 om een aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Dit is verplicht gesteld of u nu de woning verhuurt of niet. Veel niet residenten zijn hiervan niet op de hoogte en hebben deze aangifte nog nooit gedaan.

Wanneer u geen aangifte inkomstenbelasting doet

De Spaanse belastingdienst controleerde in het verleden nauwelijks, echter dit is nu geheel anders. U zult zeker gecontroleerd worden. De Spaanse belastingdienst mag tot 4 jaar terug u een belastingaanslag toesturen met een boete percentage bovenop. Wanneer u dan nog steeds niet betaalt kan de belastingdienst overgaan tot gedwongen invordering, wat kan leiden tot beslag en gerechtelijke verkoop van uw Spaanse woning.

Hoogte van de belasting

Wanneer u uw woning niet verhuurt betaalt u een fictieve belasting. Dit bedrag wordt gebaseerd op een percentage van de kadastrale waarde van de woning (kan per Gemeente verschillen) over de periode dat de woning leeg staat. Over het berekende bedrag betaalt u dan 24,75% inkomstenbelasting.

Wanneer u de woning wel verhuurt

Wanneer u de woning verhuurt betaalt u 24,75% over de netto huurinkomsten.

Vaak geldt dat wanneer u er zelf niet woont, de woning een periode leeg zal staan en een periode verhuurd zal zijn. Dan betaalt u dus een gedeelte fictieve en gedeelte reële inkomstenbelasting over de respectievelijke periodes.

De belasting moet u ieder jaar aangeven met een Belastingformulier Model 210. U moet hiervoor zelf het initiatief nemen.

Emigratiebureau Spanje kan u die zorg uit handen nemen door deze belasting voor u aan te geven.

(0034) 964 825 048

Goed voorbereid op emigratie naar Spanje, download onze checklist.

Checklist emigratie Spanje

Vinaròs - Spanje - Alcanar

a-2020

Zeer goed onderhouden, vrijstaande, onder architectuur in 2001 gebouwde villa, in rustige villawijk Montsiá Mar, Alcanar-Playa, provincie Tarragona, vlak bij zee.

Ruime woonkamer met aangrenzend grote, volledig ingerichte keuken. Grote garage met bijkeuken en bergruimte.

Drie slaapkamers met ruime inbouwkasten en twee badkamers met douche en toilet. Ruime gang slaapafdeling met inbouwkasten (en ingebouwde kluis.)

Buitentoilet met douche en een machinekamer voor water- en zwembadpompen, filter, zwembad accessoires, e.d.

Aan oost en westzijde overdekte terrassen over de volle breedte van de woning, in totaal 68 m². Rondom de villa onderhoudsarme tuin met diverse heesters en bomen.

Nabij de buitenkeuken een grote stenen picknick tafel. Zeer gunstig gesitueerd voor de zonligging.

Geheel inclusief complete inventaris en meubilering en zijn er twee sportieve fietsen en twee sets golfspullen beschikbaar

Koopprijs,

€ 220.000,-

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Makelaars diensten,Woning kopen. verkopen, huren, verhuren.