Wij helpen u met de Spaanse papierwinkel

bed-and-breakfastNederlanders die naar Spanje willen emigreren dromen ervan om een Bed & breakfast, camping of hostel te beginnen als bron van inkomsten. U ontwaakt al snel uit uw droom als u vooraf niet of niet goed genoeg de haalbaarheid heeft onderzocht.

Nog los van wat u verwacht aan inkomsten, krijgt u allereerst te maken met allerlei  juridische /  fiscale kwesties, benodigde vergunningen en registraties.

Een woning met veel slaapkamers of  een groot stuk grond voor een mogelijke camping is juridisch / fiscaal nog geen bed & breakfast, hostel of camping. U zult dan eerst moeten onderzoeken of het juridisch / fiscaal en vergunning technisch haalbaar is.

Wij adviseren dan ook om een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren, die antwoord geeft op al deze aspecten. Na de uitvoering van het onderzoek ontvangt u een rapport dat u kunt gebruiken als een handleiding.

In het rapport worden alle instanties met de wettelijke bepalingen doorgelicht, zoals gemeentes, provincies, nationale overheid, water- en energie leveranciers, natuur en behoud. Het rapport omvat alles wat te maken heeft met legaal realiseren van uw droom.

Het rapport is tevens een handleiding met antwoorden op: waar moet u beginnen? wat kunt u zelf regelen? en wat kunt u beter door een specialist laten doen. Daarnaast geeft het ook een reëel beeld van de kosten, die u mag verwachten. De prijs voor een haalbaarheidsrapport ligt rond de € 3.000,-. Deze kosten zijn aftrekbaar voor de Spaanse belastingen.

Emigratiebureau kan dit onderzoek geheel begeleiden en uitvoeren samen met onze collegae architecten, die uitstekend Engels spreken.