Wij helpen u met de Spaanse papierwinkel

Fam Koenders 250In de zomer van 2013 emigreerden wij met twee jonge kinderen naar Girona in Spanje. Super spannend en leuk vonden we dat. We hadden er zin in maar hoe pak je zoiets aan zonder fouten te maken en teleurstellingen te voorkomen. Wij wilden het goed geregeld hebben voor ons en de kinderen. We begrepen al snel dat we daar hulp bij nodig hadden. Een ander land, andere regels, wetten, taal en gewoontes die voor ons toen onbekend waren.

Na op internet gegoogeld te hebben kwamen we al snel uit bij www.EmigratiebureauSpanje.nl en maakten een afspraak in Barcelona om kennis te maken met Jenny Lit.

Onze kennismaking was heel prettig en Jenny legde ons haarfijn en duidelijk uit wat we allemaal moesten gaan regelen. Ook hoe zij en haar collega's ons daarbij konden helpen. Dat voelde goed want er moest een hoop worden gedaan, op allerlei vlakken.

Eigenlijk start je je leven opnieuw in het onbekende buitenland.

Jenny is van alle markten thuis. Ze heeft ons begeleid bij de aankoop van ons huis en de hypotheek. Bankrekeningen openen. NInummers voor het hele gezin, bij de politie-emigratiedienst in Girona. Vinden van de juiste school voor onze kinderen, van toen 7 en 4 jaar oud. Vinden en inschrijven bij een goede huisarts en tandarts. Vinden van een tuinman en een betrouwbare en kundige aannemer voor verbouwing van het huis. Regelen van WiFi, internet, TV en telefoon. Opzetten van een nieuwe BV hier in Spanje. En nog veel meer zaken om op te starten. Om een stevige basis te leggen en met het gezin goed te kunnen aarden. Om een gelukkig nieuw leven te leiden zonder stres en teleurstellingen.

Een emigratie is best pittig en dan is het heel prettig dat Jenny en collega's je op zoveel vlakken kunnen helpen. Doordat alles in een keer goed geregeld wordt ga je prettiger door een emigratieproces heen dan dat je fouten maakt of van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Deze hulp scheelde ons een hoop tijd (is geld), fouten, stress en frustratie! Wij hebben geen problemen gehad zoals je wel eens ziet in TV programma's als "Ik vertrek". Door Jenny liep alles gesmeerd en op rolletjes, de garantie dat alles meteen goed en snel geregeld is.

Ons enige moeilijke moment was toen de kinderen voor het eerst naar een vreemde Spaanse school gingen. Het is een leuke en goede school. Als ouders wisten we dat het wennen zou zijn maar dat het wel het goed zou komen. Maar leg dat maar eens uit aan twee huilende Nederlandse kinderen welke je moet achter laten op een nieuwe Spaanse school. Dan loop je als ouders wel even met tranen op je wangen en een knoop in je buik. Dat kon Jenny niet oplossen maar ze heeft ons wel de eerste dagen en weken emotioneel gesteund en perfect begeleid tussen school en ons. Dat was heel prettig en na een tijdje hadden we twee blije kinderen die vrolijk naar school gingen. Jenny is zelf moeder, van inmiddels 3 grote kinderen. Zij wist precies wat wij doormaakten omdat zij 12 jaar geleden zelf met haar Spaanse man en kinderen emigreerde naar Spanje.

Kortom, wij zijn achteraf blij dat wij met Emigratiebureau Spanje.nl in zee zijn gegaan. Het heeft ons een prettige opstart geven in Spanje en nog steeds werken wij samen met Jenny op allerlei vlakken. Mijn man, ik en de kinderen zijn heel gelukkig hier in Spanje, mede door de hulp van Jenny, onze rots in de branding. Het is een fijn en eerlijk persoon om mee te werken.

Wij raden het iedereen aan die dezelfde stap gaat nemen als wij deden is 2013.

Voordat wij emigreerden zagen wij er soms een klein beetje tegenop maar achteraf viel het reuze mee. Wij hebben geen heimwee en hopen hier nog lang en gelukkig te wonen met onze twee jongens. Welke inmiddels vloeiend Spaans en Catalaans spreken en heel veel vrienden hebben. Net als wij trouwens, Spanjaarden zijn open, vrolijk en relaxed. Wij voelen ons hier thuis.

(0034) 964 825 048

Goed voorbereid op emigratie naar Spanje, download onze checklist.

Checklist emigratie Spanje

Vinaròs - Spanje - Alcanar

a-2020

Zeer goed onderhouden, vrijstaande, onder architectuur in 2001 gebouwde villa, in rustige villawijk Montsiá Mar, Alcanar-Playa, provincie Tarragona, vlak bij zee.

Ruime woonkamer met aangrenzend grote, volledig ingerichte keuken. Grote garage met bijkeuken en bergruimte.

Drie slaapkamers met ruime inbouwkasten en twee badkamers met douche en toilet. Ruime gang slaapafdeling met inbouwkasten (en ingebouwde kluis.)

Buitentoilet met douche en een machinekamer voor water- en zwembadpompen, filter, zwembad accessoires, e.d.

Aan oost en westzijde overdekte terrassen over de volle breedte van de woning, in totaal 68 m². Rondom de villa onderhoudsarme tuin met diverse heesters en bomen.

Nabij de buitenkeuken een grote stenen picknick tafel. Zeer gunstig gesitueerd voor de zonligging.

Geheel inclusief complete inventaris en meubilering en zijn er twee sportieve fietsen en twee sets golfspullen beschikbaar

Huren voor een langere periode,

€ 850,- per maand

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Vinaròs - Spanje

a-2020

Mooie huurwoning, nabij het strand, loopafstand centrum, apotheek einde van de straat, restaurant, supermarkt, bushalte.

De woning bestaat uit:

  • 3 slaapkamers,
  • 2 badkamers,
  • ruime garage,
  • airco,
  • volledig gemeubileerd,
  • tuin op het zuiden.

Huren voor een langere periode,

€ 600,- per maand

excl. gas, water en elektriciteit.

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Makelaars diensten,Woning kopen. verkopen, huren, verhuren.