belasting betalen

Wanneer u geheel of gedeeltelijk van het jaar in Spanje woont kunt u te maken krijgen met de Spaanse belasting.

Inkomstenbelasting

Indien u permanent in Spanje woont, betaalt u inkomstenbelasting. Het systeem van heffing lijkt op die in Nederland. De inkomstenbelasting is progressief, lopend van ca. 15% tot 45%. Naast (persoonsgebonden) aftrekposten en kortingen kunt u als Spaans resident tot een bepaald maximumbedrag hypotheeklasten (rente èn aflossing) in mindering brengen op uw belastbaar inkomen. U betaalt als Spaans resident geen belasting over het huurwaardeforfait van uw woning. Niet-residenten betalen dit wel.

Vermogensbelasting

Indien u bezittingen heeft in Spanje (zoals uw Spaanse huis, bankrekeningen of beleggingen) dient u zowel als resident, als niet-resident vermogensbelasting te betalen. Er gelden vrijstellingen.

Onroerendgoedbelasting

Indien u een huis bezit in Spanje (zowel als resident, als niet-resident) betaalt u onroerendgoedbelasting. Deze belasting wordt door de gemeente vastgesteld en is afhankelijk van de waarde van het onroerend goed.

Aankoop woning

Koopt u een bestaand huis, dan krijgt u, net als in Nederland, te maken met overdrachtsbelasting (ca. 7%). Koopt u een nieuwbouw woning dan betaalt u BTW (IVA, van 7 tot 16%).

Verkoop woning

Wanneer u uw Spaanse woning verkoopt krijgt u te maken met 2 soorten belasting.

  • PlusValia. Deze belasting over de waardestijging van de grond - kortweg Plus Valía genoemd - dient bij verkoop van de woning aan de gemeente betaald te worden.
  • Vermogenswinstbelasting. Het gaat hierbij om de waardevermeerdering van de opstal. De vermogenswinstbelasting (18%) wordt berekend over het verschil in waarde van de woning bij aankoop (zoals vermeld in de “oude” Escritura) en de waarde bij verkoop (zoals vermeld in de “nieuwe” Escritura). Bij niet-residenten is de koper verplicht om 3% van de kooppriijs af te dragen aan de belasting als voorlopige heffing. In de praktijk wordt dan door de koper 3% ingehouden op de koopprijs.

(0034) 964 825 048

Goed voorbereid op emigratie naar Spanje, download onze checklist.

Checklist emigratie Spanje

Vinaròs - Spanje - Alcanar

a-2020

Zeer goed onderhouden, vrijstaande, onder architectuur in 2001 gebouwde villa, in rustige villawijk Montsiá Mar, Alcanar-Playa, provincie Tarragona, vlak bij zee.

Ruime woonkamer met aangrenzend grote, volledig ingerichte keuken. Grote garage met bijkeuken en bergruimte.

Drie slaapkamers met ruime inbouwkasten en twee badkamers met douche en toilet. Ruime gang slaapafdeling met inbouwkasten (en ingebouwde kluis.)

Buitentoilet met douche en een machinekamer voor water- en zwembadpompen, filter, zwembad accessoires, e.d.

Aan oost en westzijde overdekte terrassen over de volle breedte van de woning, in totaal 68 m². Rondom de villa onderhoudsarme tuin met diverse heesters en bomen.

Nabij de buitenkeuken een grote stenen picknick tafel. Zeer gunstig gesitueerd voor de zonligging.

Geheel inclusief complete inventaris en meubilering en zijn er twee sportieve fietsen en twee sets golfspullen beschikbaar

Koopprijs,

€ 220.000,-

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Makelaars diensten,Woning kopen. verkopen, huren, verhuren.