Eigen bedrijf starten

Elke EU onderdaan kan zich als zelfstandig ondernemer in Spanje vestigen. Om te starten moet u aan meerdere eisen voldoen:

  1. Aanvraag NIE nummer U dient te beschikken over een NIE nummer (zie onder emigreren, het stappenplan.

  2. Bepaling bedrijfsactiviteit Elke bedrijfsactiviteit heeft in Spanje een eigen identificatienummer. U dient een dergelijk nummer aan te vragen via specifieke formulieren.

  3. Registratie belastingdienst Wanneer uw bedrijfsactiviteit is vastgesteld dient u deze te registreren bij de belastingdienst.

  4. Keuze vennootschapsbelastingbetaling U kunt als ondernemer kiezen voor een forfaitair (vooraf in te schatten belasting) of voor een normaal belastingafdrachtsysteem (via de in- en verkoopboekhouding).

  5. Vestigingsbelasting Deze belasting dient u jaarlijks te betalen en is afhankelijk van de locatie en de omvang van het bedrijf.
  6. Inschrijving Segurid Social Iedere ondernemer is verplicht zich in te schrijven bij het Spaanse Ziekenfonds, als zelfstandig ondernemer.

  7. Vergunningen Het is belangrijk dat u bij de start rekening houdt met vereiste vergunningen, die bij het type bedrijf horen.. Denk hier niet te licht over. De Spaanse autoriteiten zijn veel strenger geworden in de controle en handhaving daarvan.

Belangrijkste ondernemingsvormen in Spanje

EenmanszaakS.C.P (vergelijkbaar met de VOF)

S.L. (vergelijkbaar met de BV)

S.A. en S.COM

Emigratiebureau Spanje

Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het regelen van het voldoen aan de formele eisen.

(0034) 964 825 048

Goed voorbereid op emigratie naar Spanje, download onze checklist.

Checklist emigratie Spanje

Vinaròs - Spanje - Alcanar

a-2020

Zeer goed onderhouden, vrijstaande, onder architectuur in 2001 gebouwde villa, in rustige villawijk Montsiá Mar, Alcanar-Playa, provincie Tarragona, vlak bij zee.

Ruime woonkamer met aangrenzend grote, volledig ingerichte keuken. Grote garage met bijkeuken en bergruimte.

Drie slaapkamers met ruime inbouwkasten en twee badkamers met douche en toilet. Ruime gang slaapafdeling met inbouwkasten (en ingebouwde kluis.)

Buitentoilet met douche en een machinekamer voor water- en zwembadpompen, filter, zwembad accessoires, e.d.

Aan oost en westzijde overdekte terrassen over de volle breedte van de woning, in totaal 68 m². Rondom de villa onderhoudsarme tuin met diverse heesters en bomen.

Nabij de buitenkeuken een grote stenen picknick tafel. Zeer gunstig gesitueerd voor de zonligging.

Geheel inclusief complete inventaris en meubilering en zijn er twee sportieve fietsen en twee sets golfspullen beschikbaar

Koopprijs,

€ 220.000,-

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Makelaars diensten,Woning kopen. verkopen, huren, verhuren.