Voor Nederlanders die (gedeeltelijk) in Spanje wonen is het vaak onduidelijk waar zij belastingen moeten betalen. En eerlijk gezegd was de belastingdienst in Spanje daar zelf niet altijd even duidelijk in. Mede door de crisis is daar verandering in gekomen.

agencia-tributariaDe Spaanse belastingdienst is een grootschalig onderzoek gestart naar de belastingplicht in Spanje, ook voor niet Spanjaarden. Dat velen niet weten of er belasting in Spanje moet worden betaald, is voor de Spaanse overheid geen reden om u niet belastingplichtig te stellen. Het is daarom belangrijk vast te stellen of u wel of niet fiscaal resident bent.

Wel of geen fiscaal resident?

Het hebben van een NIE nummer (met wel of niet met het juiste adres) of resident zijn, maakt u nog geen fiscaal resident. Terwijl u dat eigenlijk wel bent. Resideren houdt in, dat u meer tijd in Spanje verblijft dan in Nederland. Dus moet u trouw ieder jaar hier ook aangifte doen en opgeven wat uw (gezins)inkomen is en waar deze wordt belast. Er bestaat wel een wet die voorkomt dat u dubbele belasting betaalt.

Forse boetes

Het hebben van een juist fiscaal adres is zeer belangrijk. De Spaanse belastingdienst zal al het mogelijke doen, om u te traceren, als er bij u geen fiscaal juist adres is aangetroffen. U betaalt dan een forse boete en u dient dan alsnog belasting te betalen. Niet alleen inkomstenbelasting, maar ook belasting over de invoering van uw auto auto, bekeuringen, verkoop of aankoop van uw Spaanse woning, grondbelastingen, motorrijtuigen belasting enz.

Uw plichten?

Voor de Spaanse belatingsienst geldt maar één regel: U dient op de hoogte te zijn van uw plichten! En ook al heeft de Spaanse overheid de kenmerken van een log apparaat, ze zijn nu druk bezig met het innen van belastinggelden.

Persoonlijke situatie

Laat u goed informeren, waar het voor u het voordeligst is om belastingen te betalen, in Spanje of Nederland. Controleer of uw gegevens juist zijn bij de belastingdienst. Vergelijk uw situatie nooit met buren of vrienden, maar laat een persoonlijk onderzoek doen, naar uw situatie.

Emigratiebureau Spanje kan u helpen

Emigratiebureau kan u helpen om uw persoonlijke situatie in kaart te bregen en u van advies te dienen. Dit voorkomt onnodige, maar vooral, onaangename verassingen. Mocht u toch in Spanje belasting moeten betalen, dan zullen wij u helpen om de aangifte op de juiste wijze te voldoen.

(0034) 964 825 048

Goed voorbereid op emigratie naar Spanje, download onze checklist.

Checklist emigratie Spanje

Vinaròs - Spanje - Alcanar

a-2020

Zeer goed onderhouden, vrijstaande, onder architectuur in 2001 gebouwde villa, in rustige villawijk Montsiá Mar, Alcanar-Playa, provincie Tarragona, vlak bij zee.

Ruime woonkamer met aangrenzend grote, volledig ingerichte keuken. Grote garage met bijkeuken en bergruimte.

Drie slaapkamers met ruime inbouwkasten en twee badkamers met douche en toilet. Ruime gang slaapafdeling met inbouwkasten (en ingebouwde kluis.)

Buitentoilet met douche en een machinekamer voor water- en zwembadpompen, filter, zwembad accessoires, e.d.

Aan oost en westzijde overdekte terrassen over de volle breedte van de woning, in totaal 68 m². Rondom de villa onderhoudsarme tuin met diverse heesters en bomen.

Nabij de buitenkeuken een grote stenen picknick tafel. Zeer gunstig gesitueerd voor de zonligging.

Geheel inclusief complete inventaris en meubilering en zijn er twee sportieve fietsen en twee sets golfspullen beschikbaar

Koopprijs,

€ 220.000,-

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Makelaars diensten,Woning kopen. verkopen, huren, verhuren.