Woning kopen

Wanneer u van plan bent om een (2e) huis in Spanje te kopen, is het van belang om de (financiële) gevolgen hiervan in kaart te brengen, zoals bijvoorbeeld: Hoe is de gang van zaken vóór, tijdens en na de aankoop van uw Spaanse woning? Welke belastingen dienen er bij de overdracht en het bezit van de woning betaald te worden en door wie?

U moet rekening houden dat de drie belangrijke instanties: notaris, kadaster en register niet één samenwerkend orgaan zijn. Zoals u dat in Nederland gewend bent. Zo wordt de aankoop van een woning  niet automatisch verwerkt na ondertekening op het notariskantoor! Ook een check op het bestemmingsplan is beslist noodzakelijk, omdat er momenteel veel geinvesteerd wordt in de infra-structuur, waardoor bestemmingsplannen steeds worden aangepast. Weet waar voor u tekent en hoe dit verder verwerkt gaat worden. Ook hanteert iedere Regio/Provincie hier in Spanje zijn eigen wetgeving. Het is niet hetzelfde aankopen in Cataluña als in de Costa Blanca, Andalucia of elders.

NIE nummer

Het eerste dat u moet aanvragen is een NIE nummer (Número de Identificación de Extranjeros), voordat u tot aankoop van een woning over kunt gaan.

Spaanse makelaars

Het is van groot belang dat u in zee gaat met een betrouwbare makelaar en/of projectontwikkelaar. Door de ervaring van de medewerkers van Emigratiebureau Spanje kunnen wij betrouwbare makelaars voor u selecteren. Wij kunnen daarbij het aanbod op basis van uw wensen, voordat u de objecten gaat bezoeken in Spanje, bij u thuis brengen in Nederland.

Het aankoopproces

Als u het droomhuis heeft gevonden en u tot aankoop wilt overgaan zijn er zaken die u moet weten:

  • Wie is de eigenaar van de grond en de opstallen?
  • Zijn er hypotheekschulden of achterstallige belastingen op het huis of de grond?
  • Heeft de verkoper een eigendomsakte overlegd?
  • Heeft er een kadastraal onderzoek plaatsgevonden?
  • Is de rol van de notaris duidelijk?

Dit zijn zomaar wat vragen die bij de aankoop van uw woning aan de orde zijn. Emigratiebureau Spanje kan u helpen en begeleiden bij het aankoopproces, waarbij deze vragen worden beantwoord.

Overdrachtsbelasting

Bij de aankoop van een bestaande woning bent u overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze belasting bedraagt per 1 juni 2010 8% (was 7%) van de koopsom.

Uw (2e) woning verhuren en onderhouden

Indien u eenmaal eigenaar bent van uw 2e woning, kunt u het huis verhuren als vakantiewoning voor derden. Wij kunnen u helpen en begeleiden bij het vinden van tijdelijke huurders en zorgen voor het onderhoud aan uw woning.

(0034) 964 825 048

Goed voorbereid op emigratie naar Spanje, download onze checklist.

Checklist emigratie Spanje

Vinaròs - Spanje - Alcanar

a-2020

Zeer goed onderhouden, vrijstaande, onder architectuur in 2001 gebouwde villa, in rustige villawijk Montsiá Mar, Alcanar-Playa, provincie Tarragona, vlak bij zee.

Ruime woonkamer met aangrenzend grote, volledig ingerichte keuken. Grote garage met bijkeuken en bergruimte.

Drie slaapkamers met ruime inbouwkasten en twee badkamers met douche en toilet. Ruime gang slaapafdeling met inbouwkasten (en ingebouwde kluis.)

Buitentoilet met douche en een machinekamer voor water- en zwembadpompen, filter, zwembad accessoires, e.d.

Aan oost en westzijde overdekte terrassen over de volle breedte van de woning, in totaal 68 m². Rondom de villa onderhoudsarme tuin met diverse heesters en bomen.

Nabij de buitenkeuken een grote stenen picknick tafel. Zeer gunstig gesitueerd voor de zonligging.

Geheel inclusief complete inventaris en meubilering en zijn er twee sportieve fietsen en twee sets golfspullen beschikbaar

Koopprijs,

€ 220.000,-

Reacties via ons contactformulier of bel

0034 - 964 825 048

Makelaars diensten,Woning kopen. verkopen, huren, verhuren.